dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

21.03.2020 – dag sex i karantän

Posted on

Idag var inte en så bra dag. Det har varit en del tårar så att säga.

Det här med karantän och vara inomhus och isolerad har en sån där typisk new-age:ig stämning över sig där man tvingas stanna upp och landa i sig själv. Riktigt gotta in sig i sitt mentala välmående. Najs, tänker du. Men inte när man varit med om något traumatiskt och försökt jobba 11-timmarsdagar i tre månader för att inte tänka på det.

Så ja, idag var ovärd.

Allt det som hände kommer i vågor. Pendlar mellan äckel och ångest och att rycka på axlarna.

Och jag är så trött. Sov elva timmar och så en timme igen och låg ändå utslagen i soffan. Mitt ansikte är svullet och jag har dåligt samvete i genomgående vågor. Om hur fucking jävla tråkigt det måste vara att leva med mig, ringa mig, skriva till mig. Får panik om jag måste vara instängd i mitt huvud i månader framöver.

Dricker vin nu och mår bättre. 

Igår stängde alla skolor, restauranger och pubar i hela UK. Saknar dom alla redan. Är arg på alla svenskar som är ute och dricker “cappos” (ni som bor i Sverige – är det verkligen något folk säger? Det kan väll inte vara så?) och åker på skidsemester och har karantänfester på barer? Har såklart också panik över all business som kommer försvinna. Har försvunnit. Men också – kom igen Sverige, kan ni hålla er hemma eller? Förmodar verkligen att jag och resten av världen kommer bli en sån där hate to say I told you so om 10 dagar.

Ironiskt att idag var dagen jag gjorde en comeback på bloggen när jag är på så dåligt humör haha. Men blir helt varm av alla era kommentarer. Trodde att jag saknat det här stället noll, men gud bekräftelse mmmmmmums.

Aja, snart kommer sommaren och då kanske hela pandemin är över. Då ska jag bli Stevie Nicks är det tänkt, lyllos mig.

Hur mår duuuu? Vad händer i ditt liv? Hur känns karantäntillvaron för dig?

x Linn
15 Responses
 • Rebecca
  24 . 03 . 2020

  Linn!

  Först: Jävlarimig vilken sann fröjd det är att du skriver här igen. Okej nu tänkte jag börja hylla dig men märkte hur allt som kom ut var ett gäng med klyschor?! På tal om klyschor. Hur sanslöst banal är man inte just nu? Alla ord man använder för att beskriva hur allt känns kring världens tillstånd är så….fattiga? Är på riktigt så oerhört trött på att höra mig själv prata om hur allt känns. Då fattar man betydelsen av ett rikt ordförråd. Vikten av att kunna förklara vad som sker och vad det gör med en. ”Ett rikare ordförråd leder till rikare reflektioner”. Mina reflektioner är alltså just nu är djupa som en platt tallrik.

  Sedan: Min karantäntillvaro började för en vecka sedan. Bor i Paris sedan 5 år tillbaka och Frankrike har gjort allt som Sverige inte gör. Alla affärer, barer, brasserier you name it är stängda. Man får endast lämna sitt hem I MAX 1 TIMMA för att:
  1. Handla mat
  2. Motionera (inte längre bort än 1 km från hemmet)
  3. Köpa mediciner
  Varje gång du går ut måste du ha med dig ett dokument som styrker anledningen till att du är ute på vift. Och ditt pass såklart. Detta ska pågå till april. Men förmodligen förlängas till maj. Kan du förstå.

  Det som skaver mest är att inte träffa mina vänner. En svensk Parisvän och jag har dock satt igång en delad karantän-dagbok över Google Docs och så fort jag vaknar (sent dessa dagar) blir jag helt rusig av tanken på att få läsa vad hon skrivit. Trots att vi ändå också rings två gånger om dagen.

  Annars går dagarna svinfort. Jag både pluggar och jobbar på distans sedan september så allt är egentligen sig likt.

  Varje kväll hoppar jag hopprep i 12 minuter. Min fransman har antagit rollen som PT och står och skriker på mig. Vår relation har märkligt nog fått en uppsving. Ända sedan karantänen (le definement på franska) har vi både legat och skrattat mer. Vi får se hur det känns om en vecka.

  Får väl avrunda nu.

  Puss och hej och HEJA dig för allt du gör här.

  • Linn
   25 . 03 . 2020

   men rebecca! först – eh tackkk <333
   för det andra - det här låter så romantiskt och spännande och jag älskar att höra hur en lockdown är i paris! Le definement får redan det att låta vackrare än vad det kanske är. Svara mig - huuuur funkar det med pappersbevis om man ska handla? Har man en köplista då eller vaaa?

   och och och! ert dokument. vad skriver ni till varandra? känns så spännande och gammeldags och filmiskt. dela!

   och välkommen till klubben att tappa svenska ord. det får liksom bara vara så, för mig låter du toppen <3

   kan inte du starta en blogg om det här FÖR JAG VILL LÄSA MEEEER x

 • Lisa R
  24 . 03 . 2020

  Linn! Fan vad roligt att du bloggar igen. Ser så himla mycket fram emot att läsa dina tankar om den här perioden (och om allt annat som du skriver om såklart). Ha det bäst!

  • Linn
   25 . 03 . 2020

   mennn <3 tack! blir så så så glad. vi får se vad som kommer ut här, det vet man aldrig

 • Julia
  24 . 03 . 2020

  Usch fy fan. Också haft extrem ångest. Inlnbhus inomhus inomhus inomhus.

  Äsch vi i Sverige håller oss till reglerna. Så länge våra samlade experter säger att de som är friska skall fika och fortsätta dricka öl i barerna så gör vi det det (okej inte jag. är förkyld så får stanna hemma). Alla länder gör olika. Det enda man kan göra är att lita på de som vet mer. Förhoppningsvis behöver ingen säga vad var det jag sa. Än så länge klättrar vår smittkurva långsamt uppåt. Precis som planen är att den skall.

  Kram från en karantänare till en annan

  • Tiril
   24 . 03 . 2020

   Hei! Så fint at du skriver igjen.
   Jeg jobber som normalt, da butikker ikke har stengt ned her (jobber ikke i matbutikk). Kunder kann inte bete sig, som vanligt. Så jeg drømmer om karantene, hehe. Skoler og alkoholservering har stengt her. Jeg forstår heller ikke hva Sverige holder på med, hilsen nordmann!

   • Linn
    25 . 03 . 2020

    neeeej mardröm! min syster jobbar i matbutik också och jag vill verkligen att hon inte ska behöva träffa så många per dag. hon säger att folk blir mer och mer paranoida varje dag…. har du ansiktsmask? handskar?

  • Linn
   25 . 03 . 2020

   såklart! känns bara så weeeeird att ha så olika direktiv i olika länder. hoppas du har rätt!

 • Lisa R
  24 . 03 . 2020

  Glömde dela med mig om mina tankar. Jag bor i Nederländerna och här är vi nog snäppet efter England när det kommer till restriktioner. Nu får vi t.ex. endast umgås 2 och 2 utomhus och vi måste hålla 1,5 m avstånd ifrån människor utomhus och i mataffärer. Mina tankar och känslor kring detta pendlar upp och ner. Jag är så otroligt trött redan på att oroa mig för mina nära och kära. Min kille som jag bor med är i riskgrupp och jag är ständigt orolig för att han eller jag ska få det och att han skulle bli jättesjuk eller inte klara det. Det är en otroligt tärande oro. Jag hoppas verkligen verkligen att detta har passerat snart.

  • Linn
   25 . 03 . 2020

   oro är läskigt. känns obehagligt att vara rädd för sin och sina näras hälsa när man vanligtvis inte lever med det på samma sätt. många av mina nära är också i riskgrupp och det suger. håller tummarna för er!

   kan du inte berätta mer om hur det är i nederländerna? hur bor ni? vad säger dom? får man göra något?

 • Sophie
  24 . 03 . 2020

  Så kuuuuul att få komma hit och läsa om dig och dina tankar igen 🙌 haha alltså, jag trodde verkligen tills idag att Sverige redan hade rekommenderat social distancing etc 😅 Min uni och min sambos jobb stängde båda för över en vecka sen..

  Men jag har också sett en (inte ett dugg officiell) förklaringsvideo från Australien om varför det kan finnas en poäng med att ”vänta in” med att imföra striktare och striktare restriktioner. Liksom att bestämma karantän vid ”rätt” tillfälle i smittspridningen sett till hela befolkningen, för det kommer aldrig gå att be folk vara i total karantän i tex 2 månader. Iaf, det lät superrimligt för mig och i övrigt känner jag att jag måste lita på myndigheternas råd 🙃 Men det gäller ju ALLA råd, som att inte trängas us butiker och kollektivtrafik i rushtider.

  Annars känns inte social distancing-livet särskilt annorlunda från mitt vanliga – jag är student och hemma mest jämt ändå. Blir lite chockad av att höra om människor som upplever ha så mycket mer tid på händerna, för jag känner aldrig att jag har nån tid trots inga engagements 🙃 det tyngsta tycker jag är den kollektiva upplevelsen av ingen framtid. Alltså att det inte går att föreställa sig knappt en vecka framåt i tiden just nu. Ska alla dela mina low-key depressionssymtom nu? Hur ska man nånsin kunna bli friskare då, typ

  • Linn
   25 . 03 . 2020

   ahhhh vad spännande! ja gud det är inte som om jag vet hur man ska hantera det här. vi får lita på experterna helt enkelt! bara intressant att alla länder har så olika approach. vill bara att alla ska vara safe.

   och ang tid!!! orkaaa att alla klämmer inte språk och pianotutorials och allt vad det är. folk facetimar som tokar! jag bara jobbar.

   och även om framtiden känns osäker så kommer den och den kommer bli bra. det blir alltid det i slutändan. och tänker att vi ändå blir väldigt united i det här, och även om vi sitter själva så kanske folk känner sig mindre ensamma och det blir alltid bättre samhällen över det tänker jag.

 • Sanna
  25 . 03 . 2020

  Åh jag är så glad att du är tillbaka! <3

  Jag bor i Sverige och min karantän började rätt tidigt pga min arbetsplats sa åt alla att jobba hemma redan för flera veckor sedan (när FHM rekommenderade Stockholmare som kunde att göra det).
  Pendlar mellan att vara livrädd för omvärlden och tycka det är rätt skönt med social distancing (Jag har varit deprimerad i snart ett år och haft mkt social ångest så detta är som en semester från mycket av det) till att känna mig fånig pga så många i min ålder som inte verkar bry sig alls utan åker buss, går på stan etc som vanligt.

  Har (som ngn annan också skrev) väldigt svårt att sätta ord på alla känslor. Tycker hela situationen känns så overklig. Går runt i min hemmabubbla, tar mina promenader (tack gud att det fortfarande är tillåtet) och försöker förstå.
  Ta hand om dig!!

  • Sofia
   25 . 03 . 2020

   Det var förra veckan de rekommenderade stockholmare att jobba hemifrån 🙂 Inte flera veckor sen. Måndag 16:e

  • Linn
   25 . 03 . 2020

   haha preach! det är något så gottigt med att bara få vara hemma, inte missa någon tillställning eller grej man kanske velat gå på men verkligen inte pallat pga psyke. vi kanske alla behöver en break? om än den är otroligt overklig

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Trenbolone acetate buy in usa online Legal primobolan depot online in usa Legal Anadrol in Australia Trenbolone acetate cycle for sale Proviron injection price Arimidex oral Trenbolone acetate dosage RMI | Retail Motor Industry Organisation Human Chorionic Gonadotropin results Winstrol Depot for sale