dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

a trip to exeter

Moa,-street-in-Exeter

I lördags vaknade jag alltså upp hos min syster i Exeter. Det här är hennes gata. Kan det bli mer brittiskt tänker jag?

Moa-i-exeter,-street

Min syster Moa är alltså på ett stipendium som sponsrade henne att åka hit i en månad för att jobba på ett projekt för ett företag. Tuffare får en leta efter.

Linn,-autumn,-ExeterLinn,-windy-,hair

England visade sig från sin gråaste sida.

Det rullar btw in kommentarer om hur fruktansvärt fort mitt hår växer – alltså jag vet, det är inte klokt.

Exeter-docks

Linn,-Bridge,-Exeter

Moa tog mig runt alla kanaler och broar och små torg i höstblåsten. Exeter ligger nära den sydvästra kusten i England och är en stad jag hört noll om innan. Det visade sig vara skitmysigt. Gick förbi kanske elva tanter med hundar i ugly christmas sweaters.

Moa,-by-the-water-Exeter

Äh men jag orkar inte hur söt.

Linn,-docks,-UKLinn,-Docks,-Exeter

Helt orimligt blåsigt.

Cafe,-Exeter

Moa tog mig med till ett fik i ett av de gamla båtvalven. Hon var redan stammis och kände alla som jobbade där som gav oss gratis allt. Typiskt Moa. Har inte lyckats bli stammis på fem år i England och Moa har bott här i två veckor? Alla älskar henne haha.

Drinking-tea-Moa,-cafe

Moa pluggar alltså affärsutveckling och har inriktat sig på sociala medier och min blogg för ett arbete. Kändes aslyxigt att ha någon som sätter upp säljmallar, innehållskalendrar, usp osv för en själv? Vi satt några timmar och gick igenom hur jag borde lägga upp min tid och spånade på otroliga saker jag vill starta upp.

Najs att ha en lillesyrra som tar tag i ens liv åt en. <3

Exeter-docksMoa,-Exeter-at-night

Vid fem var världen becksvart, vilket gjorde staden ännu juligare.

Exeter-at-nightLinn,-Exeter-2016Christmas-market,-Exeter

Engelsmän avgudar julen. Tydligen har 25% av britter uppe julgranen från och med 1a December och jag skämtar inte, tror att minst hälften av alla vi såg hade jultröjor på sig. Vi embracade det och drog till julmarknaden för att provsmaka marmelader och köpa julklappar.

Linn,-London-2016Ship-Inn,-Pub-in-Exeter

När tårna frusit till is kändes det dags att hitta en pub. Vi sprang på den här gulliga i en smal gränd.

Pub-in-Exeter

Där inne var det julafton på tjack. Ni som följer mig på Instragram stories fick ta del av stämningen. ENDAST julmusik spelades, ALLA hade julttröjor/glitter/tomteluva och det dracks mulled cider som om vi vunnit kriget.

Linn-at-the-pub,-Exeter

Helt i min smak dvs. Beställde såklart också mulled cider. Det är typ som glögg gjort på cider. Finns det i Sverige? Kan verkligen rekommendera i vilket fall.

Smsade Daniel som älskar julen mer än allt. Fast han var i Portugal och röjde så blev han avis.

Tapas-restaurant

Uppvärmda och vrålhungriga gick vi på jakt efter restaurang. Tydligen var hela Exeter i stort sätt uppbokat. Som tur var hittade vi en lite tapaspärla som just fått en avbokning. Det var så fint där inne att jag visste inte vad. Fotade såklart nada för jag är dum.

Linn-menu

Från att förut hatat att dela mat och beställa små tallrikar (för hur vet man att man blir mätt?) till att helt vända om och älska det. Vi beställde allt som är gott, obvi. Tempranillo, fyllda paprikor, croquetas, bläckfisk, oliver.

Moa

Pratade om allt sånt jag inte kan prata med mina vänner om. Be om råd jag inte egentligen vill ha, eller berätta allt jag skäms över. För vet att hon inte dömer, och så är hon vis som en elefant. Japp, växte halvt upp i Kenya så får säga det.

Avokadoglass

Höll på att skratta ihjäl oss genom hela middagen. Inte en enda sak vi beställde fick vi rätt. All mat kom ut kall eller inte alls, fick fel rätter, inga bestick, gratis vin, extra förrätt. Tre timmar in och vi hade fått samma två tapasrätter två gånger, men inget annat. Vi gav upp och beställde in två Americanos med mjölk på sidan. In kommer två avocado ice cream med ett glas mjölk var. Ramlade nästan av stolen för kunde inte sluta skratta.

Hela personalen slet sitt hår, bad på sina knän och skrattade skamset. Med ett “I seriously don’t know what happened with your table tonight. We are so sorry, everything went pear shaped” från managern fick vi i stort sätt allt gratis efter att de först råkat ge oss notan för sällskapet på åtta personer bredvid.

Moa,-profil-restaurangMoa,-restaurang

De flesta andra hade skrikit av hunger och ilska, men inte Moa. Hon ser alltid det komiska i alla situationer.

Sen gick vi arm i arm mellan britter som spydde på gatan, sjöng fotbollsramsor och hånglade på trottoarer. Fasiken, varför ska jag och hon bo i olika länder? Dumheter.

 

 

 

Linn

Follow my blog on Bloglovin and Instagram

x Linn
16 Responses
 • Mulled cider äger glögg så jävla hårt! Finns inte i Sverige, men går att röra ihop relativt enkelt med torr cider och glöggkryddor.

  • Linn
   06 . 12 . 2016

   WORD! det är sjukt gott alltså. ska testa att fixa hemma någon gång (om jag inte är för lat hehe)

 • Nastasja
  04 . 12 . 2016

  Fifan vad jag älskar din blogg. Dels för hur grymt du skriver, dels för bilderna som är asbra men så mycket för att den utspelar sig i England. Det känns som jag är där när jag läser här.

  • Linn
   06 . 12 . 2016

   men DU! blir asglad. vilka himla himla komplimanger! är ju exakt det jag vill vara bra på och nå ut med så tack <3

 • julie
  04 . 12 . 2016

  Hahaha <3 avocado ice cream med ett glass melk til hver, lo nesten så jeg datt av stolen jeg også.

  • Linn
   06 . 12 . 2016

   ah men visst låter det helt sjukt? förstår inte ens att det på riktigt fanns på menyn!

 • Ellen
  04 . 12 . 2016

  Hallåååååå, en fråga! Vad heter din systers utbildning, och vart läser hon den? Jag jobbar idag med affärsutveckling på företaget jag jobbar med, men hade så gärna studerat det för att vidga vyerna och lära mig mer!

  • Linn
   06 . 12 . 2016

   hej! ja men gud! hon pluggar Konceptutveckling i Event & Besöksnäring på IHM (http://www.ihm.se/utbildning/konceptutvecklare-event-besoksnaring) men fick stipendium till något som heter Screwdriver här i UK. Har dock ingen info på det, men går säkert att googla <3 så fett att få åka bort sådär en månad liksom. ganska behaglig längd.

 • Emilia
  04 . 12 . 2016

  alltså dina bilder är så fina! + uuurmysigt inlägg!!

  • Linn
   06 . 12 . 2016

   du är ju bara bäst! tack! blir fett sugen på att anstränga mig när jag får så fint beröm. ändå najs att ha en himla hejjarklack <3 och kul att du gillade inlägget! kändes som ett tag sen jag gjorde ett helt "dagsinlägg"

 • June
  04 . 12 . 2016

  Ååå, fine bilder!

  • Linn
   05 . 12 . 2016

   Gud vad snäll du är, tack!

 • Beata
  05 . 12 . 2016

  haha skulle också garva ihjäl mig om ja fick avokados ist för americanos <3

  • Linn
   06 . 12 . 2016

   haha alltså LIVET känner jag bara ibland. det var helt surrealistiskt. men kul

 • Frida
  06 . 12 . 2016

  Älskar folk som älskar julen öppet och ogenerat. Jag är en jullover men jag kan liksom inte med att gå runt i noppiga fulstickade röda tröjor med sladdriga ärmar i offentligheten.

 • ellen
  07 . 12 . 2016

  hahahha jag DÖR av middagen!! Älskar hur de bara gått med på att ni skulle vilja ha varsin avokado med ett glas mjölk bredvis, så roligt

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *