dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Analogue diaries: March 2018

Posted on

Mars är slut och med April verkar också våren kommit till London. Äntligen va. Jag är knappast den enda som tjatar om hur jag vill ha ljusa kvällar och ljumna dagar, men du – det känns som magi att den faktiskt kom i år igen. Igårkväll avslutade jag jobbveckan på en soldränkt bakgård till en pub där alla stod i uppknäppta jackor eller till och med t-shirts. 17 grader är det ute och om exakt en vecka möter vi freaking våren i vår nya lägenhet. Vårt vardagrum/kök har två fönster som ser ut på parken och jag längtar tills alla nätter där de kan stå öppna för att släppa in sommaren. Vår lägenhet. Kan knappt tro att det är sant.

Tack mars, för den här gången. Jag längtar inge direkt efter dig, men du hade absolut något ändå. Såhär såg mars månad ut genom min analoga kamera.

 

 

Precis när vi kommit tillbaka från Vietnam spöregnade det i minst en vecka varje dag och varje natt. Regnigaste mars jag upplevt i London. Man skulle ju kunna tro att jag efter sju år införskaffat mig ett paraply, men icke.

 

 

Massor av söndagar (och andra kvällar och dagar för den delen) spenderades på puben. Det är något speciellt att sitta inne i en glödande pub med rinnande kondens på fönsterrutorna och ett väder som säger att det är okej att inte göra någonting annat än att bara sitta precis där du är.

 

 

 

Daniel och jag hade inte sett Olivia och Jared sen mitten på Januari för de spenderade fyra veckor i Jareds hemland Sydafrika precis innan vår semester i Vietnam. På måndagen när de åkt så satt vi alla redo med mobilen i väntan på news, och tillslut kom det! Olivia hade sagt sa till Jared på något otroligt ställe med utsikt över halva sydafrika. <3 Så snart blir det bröllop. Tycker att alla mina kompisar borde gifta sig genast.

 

 

Söndagen efter hade vi anordnat en överraskningsbrunch! Sjutton vänner runt ett bord, god mat och bloody marys. Borde vara standard varje helg.

 

 

Ingen hade försagt sig så lyckad överraskning! Båda grät. Orkar inte, så gulliga.

 

 

Blev rätt mycket takeout också. Mest för att jag saknade maten i Vietnam något otroligt! Men nä, det är inte samma sak i London. Kommer vara på jakt efter lotus leaf sticky rice föralltid nu…

 

 

Efter ännu en regnig pubnatt tog jag dubbeldäckaren upp till Hackney med min knäppa och alldeles strålande Meagan. Så glad att hon anställde mig för 18 månader sen. Nu är hon inte längre min chef, men definitivt en av mina bästa vänner. Den här natten hade vi hade dragit jackpot med biopopcorn i påse och öl som färdmedel.

 

 

Dränkta både utanpå och inuti röjde vi runt på några nya barer i Hackney. Otroligt behändigt att kunna bo kvar i samma område och så ändras alla restauranger och barer emellanåt. Också otroligt behändigt att jobba med någon du också vill hänga med när jobbet tar slut. Har aldrig tråkigt.

 

 

Den här bråkstaken var också där och röjde med oss.

 

 

När regnet slutade så snöade det istället. I veckor. Och ja, jag vet att i Sverige är det rätt standard med snö i mars, men i London får vi max två dagar snöfall per år. Och aldrig i mars!

Min kompis från Los Angeles var fullkomligt till sig när vi hade snöstorm. Medan resten av oss himlade med ögonen tyckte hon som aldrig sett snö att det var det mest magiska hon sett. Men ja, mars tog kål även på henne. “I get it now, Linn. I hate snow. I don’t want it any more, I can’t.”

Men det här är inte hon, det här är Olivia och hon är från Kanada och där gråter man inte över några snöflingor inte.

 

 

Men var drar man då när vintern aldrig tar slut? Jo, till puben.

 

 

Och så äter man chips och dricker dark & stormys på vardagsrumsgolvet tills klockan blir morgon.

 

 

Tur att jag känner så många i London under en sån här lång vinter. Till alla er som flyttat hit eller till någon annan ny stad under vintern vill jag bara säga – bra jobbat ni, för nu vänder det äntligen! Nu kommer gatorna och bakgårdarna och marknaderna och uteserveringarna vimla av människor att lära känna, bråka med, inspireras av, undvika och hångla upp.

x Linn
8 Responses
 • Ellen
  08 . 04 . 2018

  att få blicka in i ditt liv så här <3 så jäkla fint!

  • Linn
   10 . 04 . 2018

   <3 tack

 • Saga
  08 . 04 . 2018

  Så mysig känsla över bilderna! Vill också drunkna i samtal på Londonpubar

  • Linn
   10 . 04 . 2018

   ja alltså det blir något extra med den nya kameran. jag gillar det! Och ja, kom hit och ba göre

 • ISA
  14 . 04 . 2018

  Älskar när vi får hänga med i ditt Londonliv såhär! Du får till och med regnväder att se lite småmysigt ut.. och det är fan svårt!!

  • Linn
   16 . 04 . 2018

   haha ibland är det mysigt men mest så är det rätt äckligt med vädret vi haft! kul att du gillar mina inlägg ändå <3

 • Felicia
  17 . 04 . 2018

  hej linn <3 du har det så fint här!! funderat så mycket över hur du byggt upp din hemsida och måste bara fråga. har du använt något slags program (tänker wix, squarespace eller liknande)? eller har du kodat och programmerat själv? om du använt något hjälpprogram, vilket?? och vilken "mall"har du använt?? hur tycker du det funkar osv? mvh imponerad

  • Linn
   04 . 05 . 2018

   Den är byggd i wordpress av en developer. Men om du söker på wordpress themes så kan du köpa färdiga mallar och ändra om själv! Typ på Template Monster eller Theme Forest! 🙂 Funkar fantastiskt tycker jag. <3 Lycka till!

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *