dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

a boat trip to manda island & the most beautiful hotel I’ve seen

Är och hälsar på min familj i Kenya och sedan en vecka tillbaka hänger vi på ön Lamu. En dag bestämde vi oss för att ta en båt över till Manda Island som går att se från vår strand.

Mest egentligen för att Lamu var helt vindstilla och sjukt jäkla varmt. Vi snackar en värme som får det att rinna längs ryggen när en inte ens har NÅGONTING på sig. Som tur var så var Manda Island som en halv orkan.

Min syrror Moa och Saga.

Dom är så mycket coolare än mig, så det är najs att få hänga så länge med dom så de kan lära mig allt de kan. Fy för att ha familjen så himla långt bort alltså. Att ens relationer blir till 90% över facetime. Men är så glad att både jag och Moa kunde flyga ned över påsk för att hälsa på.

Såhär himla zen var det på stranden till Manda Island. Och som ni ser, NOLL personer. Det är reserestriktioner hit från Sverige (men ej från UK) pga närheten till Somalia där det är oroligheter med Al Shabaab, fast att det aldrig hänt något på Lamu. Sorgligt eftersom att det påverkar turistnäringen såklart, som så många livnär sig på.

Vi hade också wifi för första gången på resan! Hej Instagram.

Vi hängde alltså på Majlis Resort som är det sjukaste ställe jag sett. Kände typ ah men sluta det här är inte på riktigt.

Lamu är känt för sitt hantverk, speciellt när det kommer till detaljrikedom på dörrar, möbler och som här – byggnader. Det ser ut som de eroderade templen i Djungelboken.

Drack Kenyanskt kaffe som är mums.

Och varvade med att melonjuice i skuggan…

Eller att hänga vid poolen.

När solen gick ned vandrade vi tillbaka ned till havet…

Och tog båten tillbaka till vår ö.

Pappa och Saga badade i solnedgången från båten.

Kenya alltså, gillar detta land så mycket.

Vi duschade av oss allt salt, bråkade lite med varandra som familjer gör och gick till en restaurang längre ned för att äta seafood. Fast där fotade jag inget för nätterna vid ekvatorn är i djupaste svart och ingenting vill fastna på bild.

Sen försökte vi sova under de surrande fläktarna och vaknade som vanligt från moskéernas bönerop klockan 05.00.

 

x Linn
8
4 Responses
 • Ellen
  16 . 04 . 2017

  Åh, så jäkliga drömmigt! Men du, jag har en fråga! Vad sysslar din familj med i Kenya? Flyttade dem dit för jobb, och vad jobbar dem med i sådana fall? Och din syster, går hon i skola där eller läser på någon typ av distans? Jag som är född och uppväxt i en liten skitstad i Småland blir helt golvad av allt det här fina, så himla intressant att bo utomlands så här!

 • Kajsalisa
  16 . 04 . 2017

  Wow!!! så himla vackert!

 • Emilia
  16 . 04 . 2017

  Herregud vilken plats!!

 • kimberly
  19 . 04 . 2017

  Men alltså när du säger att dina syrror är coolare än dig, bull, DU är så himla cool! En vill bara bli vän med dig bums. Puss!

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *