dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

För alla som vill flytta utomlands

This is a post about for my Swedish readers about moving abroad. If you’re curious you can translate it here. Otherwise there will be more posts in English tomorrow.

Ni är en hel hög som mejlar och kommenterar och ber om tips över hur tusan en gör när en flyttar utomlands. Ja, det är inte det lättaste, och ändå kanske inte en så sjuk grej som en kan tro.

Som ni vet så skrev jag flera artiklar i veckan för Metro Creative under fem månader och herre vad det var förbannat himla kul! Alltså kan folk anställa mig forever för att skriva om tuffa brudz och kulturella saker som händer i världen? En av de artiklarna jag skrev var just  “Att tänka på om du vill flytta utomlands” så jag tycker vi kikar. 

f7f9c7157e7a3d0367be5057df8163c6_980x0_c_85_ns_v4

 “Att spendera tid utomlands är det bästa jag gjort, och fast att många stunder varit skit rekommenderar jag alla som kan, men främst vill, att prova det. Om du är sugen, men tycker att det känns övermäktigt, sätt dig ned och svara på dessa frågor för att göra det lättare:

Varför vill du flytta?
Gör en lista över varför du är i behov av förändring vare sig det är för att komma bort från snöslask, få fart på karriären eller uppleva en ny kultur. Du kommer oundvikligen gå igenom hårda stunder, men med ett klart mål är det lättare att stå ut med saker som är dåliga och inte tappa bort sig själv. Kanske du inser att du borde flytta av andra anledningar?

Se över om din lista är motsägelsefull
Vad kräver du för levnadsstandard, hur mycket tid vill du lägga på jobb, har du ekonomin/erfarenheten som krävs för just den platsen/jobbet/livsstilen? Prioritera din lista från högst till lägst och se vad du kan förbereda innan eller stryka.

Vad är du mest rädd för inför flytten?
Vare sig det är att misslyckas, inte hitta ett jobb eller att känna sig ensam. Att få ned det på papper gör att du kan möta din rädsla. Största anledningen till handlingsförlamning är att vi är rädda för just detta, så ju tidigare vi tacklar dessa desto bättre.

Hur skulle jag lösa detta?
Lista förslag på olika lösningar. Det är lättare att ta tag sina egna problem när en inte är mitt uppe i dom. Plus att rädsla för det mesta är obefogad!

Vill jag göra detta ensam?
Det är för och nackdelar med att flytta själv eller med någon. Om svaret är nej, tänk ut vem du skulle vilja åka med och som skulle ha liknande drömmar. Kommunicera öppet om exakt varför ni åker och vad era prioriteringar är för att undvika besvikelser. Om du åker själv kan det kännas skönt att ha kontakt med någon där för en kompisdejt. Sök på bloggar, Instagram och forum efter folk som verkar fina. Facebook är fullt av grupper för nyinflyttade världen över.

Admin
Nu har du gjort allt det svåraste! Kvar är praktiska ting som att spara ihop en budget, se över vilka dokument du måste ha med, hitta någonstans att bo, söka jobb osv. Vet du någon som bor där, fråga om råd! Annars har de flesta länder eller städer officiella hemsidor med tips, och svenska ambassaden brukar ha råd för hur en kan gå till väga. Här har du en om du vill flytta till Storbritannien.

BARA ÅK!
Känns det för jobbigt och knepigt – se det som en lång semester, inte som ett livsavgörande beslut! Det viktigaste är att köra. Satsa på x antal veckor/månader och se allt annat som ett plus. Du kommer inte ångra dig, det värsta som kan hända att du tvingas flytta hem igen!

Lycka till!”

Glöm inte att spana in fler av de redaktionella inläggen på Creatives sida. Det kommer upp flera i veckan och de är mums.

 

 

Fler inlägg med artiklar jag skrivit:

five interviews on london, photography and sisterhood
a few of my published pieces

 

 

 

Linn

Follow my blog on Bloglovin and Instagram

x Linn
6 Responses
 • Daniella
  21 . 10 . 2016

  Alltså du är så bra!! Tack vare dej och din förra blogg (grodprins) så bor jag i uk idag. <3<3

  • Linn
   25 . 10 . 2016

   så himla coolt att jag ens kan påverka någons liv sådär! men credd ska helt gå till dig som tog tag och på riktigt gjorde det! x

 • Marit
  21 . 10 . 2016

  I love what you’re doing in this place, feels so inspiring recently 😀

  • Linn
   25 . 10 . 2016

   thank u! I spend so much time on this blog so it’s great to hear that you guys appreciate it x

 • Emilia
  22 . 10 . 2016

  håller med nedstående, har läst din blogg varje dag i 4 år och det gjorde att jag blev mer nyfiken på london!
  nu har jag bott här i en vecka och allt känns bra/spännande/nervöst/kul/konstigt, men blir mer pepp på allt när du skriver detta!

  • Linn
   25 . 10 . 2016

   Gud vad spännande! håller verkligen tummarna för allt allt allt! och bara att höra av dig om du har några frågor eller så. london kan vara knepigt ibland xx

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *