dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Fråga: Hur hittar man permanenta vänner utomlands?

Fråga:

Heej Linn! Har bott i London sedan ett tag tillbaka, men på väldigt kort tid, och innan jag riktigt hunnit förbereda mig, har alla mina kompiskretsar flyttat härifrån (jobb, studier, tillbaka till hemstäder etc). Tycker nu att London känns väldigt stort och ensamt men vill inte flytta härifrån, har ett bra jobb här, och jag vet hur underbart det kan vara med rätt människor omkring sig, jag vill ju stanna här för alltid liksom. Jag undrar om du varit med om något liknande? Hur hittar en vänner i London? Hur blir man trygg när alla människor tycks flytta in och ut ur ens liv hela tiden? Du kanske inte har svaret, men du känns som ett London PRO, so I give it a go.

 

 

Åh vad jag känner igen det där. Under mina sex år här har jag haft så otroligt otroligt många nära vänner. 90% har flyttat och det är lika sorgligt varje gång. London och de flesta storstäder är knepiga pga de flesta är här för att testa på nått nytt, som något slags äventyr som är menat att ta slut. Men! På något sätt vänjer man sig lite, och lär sig se tecken på sånna som är här på lång semester.

 

Mina tips för att hitta mer permanenta vänner är:

1. Om du har möjlighet – skaffa ett mer permanent jobb om du inte har det t.ex. på ett kontor. De människorna stannar ofta längre. Om du redan har det, anordna AW eller Friendsgiving (Thanksgiving fast för vänner) eller bjud in till någon svensk högtid/fest. Säg att alla får ta med sig en vän.

2. Sök dig till folk genom att gå på typ workshops, kurser, någon sport eller några kvällsevent osv. De brukar vara fulla av intressanta människor med timmar över som gillar att träffa nya människor. Ingen har tid att gå på workshop om man snart ska flytta!

3. Kompisdejta! Jämt, alla! Dela ut ditt nummer som om det vore konfetti och hör av dig. Vet att det är jobbigt men det kommer löna sig. Och det tar många personer innan man hittar just sina personer. På Londonsvenskars facebookgrupp letar många nya vänner. Skriv ett inlägg och var specifik med att du gärna träffar folk som bott här ett tag eller planerar stanna längre. Garanterat att många känner exakt som du!

4. Bo i ett mer permanent hushåll. Det finns massor av annonser i kollektiv där folk verkligen bor permanent och vill vara typ ett tjejgäng och hänga och äta middagar. Fråga runt! Kolla facebookgrupper och Spareroom.com. Har träffat så fina människor genom kollektiv.

5. Lyssna på mitt och Fridas avsnitt av Det Bröts som heter Friend Request. Där pratar vi om just att hitta nya vänner och bli ensam kvar när alla drar!

6.
Fråga på Facebook om någon känner någon najs person i din stad som inte är där på stop over. Vänners vänner brukar vara toppen. Om du har vänner som flyttat, fråga om de vet någon bra människa du borde hänga med som inte kommer dra? Ärlighet är fint och det är okej att säga att man känner sig lite ensam.

7. 
Friend requesta på Internet. Instagram är en gåva till oss unga! DMa om en fika till sånna som har varit i din stad ett tag, som kanske är därifrån.

8. Starta ett projekt som involverar andra. Vare sig det är att intervjua, starta band eller fota till något så är det ett utmärkt sätt att lära känna nya. Och folk älskar att känna sig sedda.

9. Försök att hitta the locals. Expats är som långvariga turister egentligen, som ofta drar förr eller senare. De hittar gärna genom jobb, vänners vänner, och på aktiviteter typiska för landet. I London älskar de pub-quiz på torsdagar och korpenfotboll på lördagar till exempel.

10. Försök landa i att ingenting är permanent. Kortvarig vänskap är inte att underskatta, lite som fyrverkerier.

 

Lycka till! Du kommer verkligen hitta långvariga vänner. Lovar.

x Linn
2 Responses
 • Emelie
  11 . 11 . 2017

  Åh, jag behövde också det här just nu!
  Blir klar på universitetet här i London i vår och eftersom i princip alla mina vänner är från olika länder så verkar de flesta planera att flytta vidare. Själv är jag en av de enda som funderar på att stanna i London ett tag till, pga jobbmöjligheter, men det som gör mig allra osäkrast på att stanna är just att plötsligt vara utan vänner. Ska spara dessa tips till nästa år!

  • Linn
   13 . 11 . 2017

   Du kommer hitta SÅ MÅNGA! Den här staden kryllar av bra människor. Och när man är själv är det nästan lättast att hitta nytt folk för man ser till att ta sig iväg. Hejja dig <3

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *