dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

home is where the flatmates are?

Notes Home Interior Avocado-plants skull

Några detaljer från mitt och Daniels rum.

Det börjar bli så mysigt alltså. jag stormtrivs verkligen. Vi har så fina saker, området vi bor i känns säkert, allt i lägenheten fungerar, det är inget mögel. Saker som kanske tas för givet i Sverige men som anses som en lyx i London. Vi har liksom diskmaskin – höjden av lyx.

Däremot kan jag inte hjälpa att få klaustrofobi på att vi bor med andra. Don’t get me wrong, jag älskar våra flatmates, de kunde inte vara bättre. Känner på riktigt att vi haft så förbannat tur med dom och älskar när vi hänger. Men herregud, jag och Daniel har varit ett par i snart fem år och aldrig bott själva. Jag vill ha ett hem som bara är vårt! Där vi kan ligga nakna i soffan och ta upp tvn hela hela dagen. Ha fler än ett rum att fylla med plantor, tavlor, möbler. Jag vill kunna öppna kylen och bara se vår mat. Jag vill att det ska vara våra fläckar jag torkar upp med strumpan, vår tvätt som hänger framme för länge, vår disk som inte ställs in i diskmaskinen. Jag vill ha sex i köket och kunna bråka öppet och därefter smälla i dörren till ett annat rum. Jag vill ha så pass mycket golvyta att vi kan köpa en matta, kanske två. Laga äggröra i pyjamas.

Har aldrig trivts såhär mycket i en lägenhet förr, och samtidigt aldrig känt ett så okontrollerbart kli efter något eget.

Är det värt att flytta från staden jag älskar bara för att vara ensamma inom fyra väggar?

Mycket i mitt och Daniels liv är trixigt eftersom att vi är från två olika länder och bor i ett tredje. Och att det tredje råkar vara UK och just London gör det bara svårare. Att flytta till en egen lägenhet har vi inte råd med, om vi inte flyttar långt ut. Men då försvinner närheten till allt jag bor i London för.

Istället sitter vi alla fem flatmates och tittar på Chef’s Table på tisdagskvällar. Och det känns fint. Fast jag undrar ändå när fan man ska kunna bli vuxen istället för instängd i det som är onajs med att vara ung.

Allt är väll relativt. Så jag antar att just nu, stormtrivs jag. I vilket fall relativt mycket.

A text I wrote about having to live in a flatshare even after having been a couple for almost five years. Translate it here.

 

 

Linn

Följ min blogg med Bloglovin och på Instagram

 

x Linn
12 Responses
 • Matilda
  08 . 12 . 2016

  Vet exakt hur det känns, bodde på 16 kvadrat med min BF i Paris! Håll ut!

  Varifrån kommer Nowhere like London – boxen? Bästa!

 • Rebecka
  08 . 12 . 2016

  sydöst!! Bor i en studio i New Cross utan mögel (och utan diskmaskin) men i trevligt område för under £1000 i månaden

 • Rebecka
  08 . 12 . 2016

  OBS bor självklart inte ensam på dessa få kvadratmeter men funkar för två!!

 • Beatrice
  08 . 12 . 2016

  Jag och min kille hade lite samma dilemma. Nu bor ju ni väldigt bra, men vi var så trötta på standarden i London så det slutade med att vi nu bott i Stockholm det senaste året (min kille kommer från Spanien och vi bodde i London i ett par år innan). Har verkligen aldrig ångrat att vi flyttade hit, det är verkligen så nice med att ha sitt eget. Men det är klart, man saknar ju London nästan varje dag. Annars har jg kompisar som bor i one beds i Clapham för runt £1000 i månaden. Vet att ni älskar öst, men kanske kan vara värt att spana in? PS. Tack för bästa bloggen!

 • Frida
  08 . 12 . 2016

  Jag bor långt (nästan 3 mil) utanför den storstad jag jobbar i och själva jobbpendlandet har jag inga problem med, men däremot orkar jag ALDRIG åka in och träffa mina kompisar om jag inte också har ett annat ärende (typ jobb eller shopping eller något annat som måste ske i civilisationen). Jag tycker det är värt det för vi bor stort med balkong och havsutsikt. Men jag är inte helt säker på att ni hade tyckt det…

 • rebecca
  08 . 12 . 2016

  fick ett sådant kli efter något eget nu när jag har bott i ett delat boende i berlin. och nu ska jag få bo i en egen lägenhet! peppen.

 • c
  08 . 12 . 2016

  Jag och min pojkvan kande exakt samma efter ha bott i flera olika houseshares tillsammans/separat i nastan 4 ar. Sa for 6 manader sen sa bara gjorde vi det, och nu bor vi i en egen lagenhet i Ostra London, tackvare shared ownership scheme som finns har i UK. Sa vi ager 50%!!!!! Helt klart vart att ha sin egen lagenhet med egna mobler och bara kunna ga runt exakt som man vill. Vi var ganska duktiga pa att spara, och med hjalp av ett help to buy ISA med sa fick vi lite extra pengar… Hehe. Vart att kolla upp!

 • Carrie
  08 . 12 . 2016

  Jag bodde med flatmates fran nar jag var 16 till 26 – forst i Vaxjo sen Edinburgh- och de sista 18 manaderna bodde min partner med mig och min flatmate som jag hade bott med sen jag var 16 (och vi hade en till flatmate i Edinbrugh). Jag och min partner har bott sjalva sen I Juni nu och det ar SA VART DET. Alltsa det ar sa bast! Vi bor valdigt centralt i en sjukt liten lagenhet.. och den ar kall etc men det gor ingenting. Sa skont att inte ha flatmates som sitter uppe hela natten och spelar board games och haller oss vakna, och sa harligt att kunna ga runt naken speciellt pa morgonen. Mmmm.

  Tack for det har inlagget – det fick mig till att tanka pa hur mycket jag tycket om att bo med min partner…!!! Och det loser sig for er ocksa, det tror jag pa. Kram!!

 • elin
  09 . 12 . 2016

  Linn, jag förstår precis!!! Min kille är från Nya Zeeland, jag är från Stockholm o vi bor i Paris – en stad som precis som London är svindyr när det kommer till boende. Vi löser det så att vi har vår egen lägga (inget stort men allt får plats!) och så hyr vi ut bäddsoffan på airbnb. På så sätt kan vi välja när vi vill dela utrymmet o när vi bara vill vara vi två. Han jobbar till exempel natt på en bar, så de kvällar han har ledigt brukar vi försöka ha stället för oss själva. Då vi är relativt billiga o bor centralt så har vi alltid bokningar att välja mellan o det bidrar till att sänka hyran rätt ordentligt! Funkar perfekt för oss, förstår att det inte är för alla – men så värt att fundera på!!

 • Malin Johansson
  09 . 12 . 2016

  Vart i London bor du? Och…jag trodde Daniel var britt? Han ser ut som en hehe vilket land kommer han ifrån?

 • Christina
  10 . 12 . 2016

  Jag och min sambo köpte våran lägenhet för lite drygt två år sen, och flyttade där med ut av centrala Oslo. Och det finns inget jag saknar mer än att ha två minuter till t-banan, gå i en kvart så är man i centrum, att ha vännerna nära och att slippa ta bussen i över en halvtimme för att sen gå i tio minuter när man ska hem om nätterna (alternativt betala nästan 500 kr i taxi, men det är ohållbart). Jag älskar våran lägenhet med närheten till vatten och naturen, men jag saknar det sociala stadslivet.

 • Alexandra
  12 . 12 . 2016

  Åh! jag hör dig. haha kanske inte världens pepp men, känns som att detta med att äga eller hyra en lägenhet blir svårare och svårare i alla storstäder. Önskar att bostadsbristen och ockerhyror inom kort är ett minne blott. Kram!

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *