dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

homecoming, storms & news news news

Posted on

Your girl på tunnelbanan tillbaka till London town! Efter 15 timmars flygning och med en grilled cheese i handed. Herregud vad fräsch, I know.

 

Hur mår ni? Håller ni ut i senvintern? Det är onsdag och lite mer än en vecka sedan Daniel och jag kom hem från Vietnam. Fasiken, det landet tog mig helt med storm. På flera olika sätt. Och i några inlägg framöver ska jag berätta allt om varför och vad vi hade för oss. Men vi lämnar det nu för jag kräver att den storyn berättat med matchande foton tagna med min nya analoga kamera.

Jag reste föresten bara med den och fyllde fyra rullar 35mm film. Att resa bara med en analog kamera är att resa på ett annat sätt. I vilket fall för någon med en besatthet att dokumentera. Även det ska jag dela med mig av i ett annat inlägg för – oh boy, have I got loads to say about that. Något jag kan avslöja är att jag inte kan bärga mig att visa fotona för er.

Men nu då, i detta inlägg? Inte bara ska jag sukta om vad som ska droppas i framtiden. Nä, jag tycker vi kör en liten run down av virvelvinden som var min första vecka tillbaka och helt otroliga fucking news!

 

 

Om du följer en endaste person på internet som bor i Storbrittanien så kan du inte ha undgått att the beast from the east drog in över denna ö förra veckan. Det var kaos. Inga tåg gick, mitt kontor hade 30% av arbetsstyrkan inne och vår chef sa att om det fortsätter såhär kaosigt – ja då får alla gå hem och min flatmate fick ledigt hela veckan(!) från jobbet. Mind you – vi snackar alltså dessa otroliga tre-fyra cm snö som ni ser på bilden ovan.

 

 

De här fotona tog jag på vägen hem när jag jag blev hemskickad pga snökaos. Gotta love UK.

 

 

Såg ut såhär. Förkyld, stressad, rödfrusen med typisk mössrufs och uppklädd. Älskar att klä upp mig varenda dag. Ju mer skit jag mår, desto snyggare klär jag mig.

Veckan tillbaka hade jag en hög jobb att ta upp. Och dessutom fick jag reda på att på tisdagen – dagen efter att jag kom tillbaka – skulle jag få min första egna anställda! Alltså en person som jag ska vara mentor åt, lägga upp en arbetsplan och mål till som ska hjälpa mig åstadkomma underverk på jobbet. Är så glad. Hade alltså intervjuat henne för en annan position innan jag drog men visste inte om hon tackat ja till positionen vi istället erbjud. Så nu är hon här! Väldigt spännande och svårt att vara manager. Hoppas verkligen att hon kommer tycka det är kul.

Och så till the biggest news ever. Jo, det är så att även om jag varit m.i.a. på sociala medier så har jag haft fullt upp varenda kväll. Daniel och jag har nämligen *drumroll* made a baby! Skoja. Vi har letat lägenhet! En att flytta in i bara vi, utan flatmates – bara bara bara han och jag.

Och i lördags mellan en hörnlägenhet som på riktigt hade en död mus på golvet och en tvåa där sovrumsdörren inte gick att stänga pga sängen tog upp exakt hela rummet. Ja mellan sånna upplevelser så står Daniel och jag utanför en liten trappavsats och hånglar när den fyrtionde mäklaren vi träffats anländer tjugo minuter för tidigt. Måste vara ett bra sign tänker jag. Vi klättrar upp till andra våningen och stiger alltså in i en liten lya där jag på riktigt squeals när jag kommer in. We need to live here, Daniel, viskar jag genast. Och så plötsligt sitter vi på en tvåa med fönster ut mot parken. Som bara är vår och ingen annan. Åtminstone snart, så håll tummarna. För referenser håller på att gås igenom och sen så, SEN så är den vår. Perfekt tills att snön smält bort, för krokusar sticker upp ur jorden nu. Kanske att våren är här?

 

x Linn
24 Responses
 • Nastasja
  08 . 03 . 2018

  Åh håller tummarna för lägenheten!!! och skrattade så mycket åt dina och Jennifer Strouds instauppdateringar pga sarkasmen är så jävla kul.

  • Linn
   11 . 03 . 2018

   ah men alltså haha i ett land där det snöar i princip varje år…

 • Saga
  08 . 03 . 2018

  Åh grattis till lägenheten!! Ser fram emot att få se de analoga bilderna <3

  • Linn
   11 . 03 . 2018

   jaaa, hoppas verkligen att vi får den! och yay, de kommer asap <3

 • Ella
  08 . 03 . 2018

  Vad för kamera fotar du med?
  puss

  • Linn
   11 . 03 . 2018

   en Olympus Mju II Zoom 😀 en väldigt basic point and shoot

 • Ellen
  08 . 03 . 2018

  åh, håller tummarna för att ni får lägenheten!! så himla härligt.

  • Linn
   11 . 03 . 2018

   eller hur! känns som ett step up i livet haha

 • Ebba
  08 . 03 . 2018

  Gud så spännande med lägenheten!!

  • Linn
   11 . 03 . 2018

   äh men eller hur… kan typ inte sova!

 • Sandra Leone
  08 . 03 . 2018

  Håller tummarna stenhårt för lägenheten! Och att snökaoset ska lätta såklart <3

  • Linn
   11 . 03 . 2018

   tack baby <3

 • Elina
  08 . 03 . 2018

  åh håller tummarna för att ni får lägenheten!!!

  • Linn
   11 . 03 . 2018

   tack! får veta nästa vecka…….

 • K-T
  09 . 03 . 2018

  Hoppas ni får lyan!!! Var ligger den? Och hallå, vad gör Daniel för något?
  xx

 • Carina
  09 . 03 . 2018

  Tycker det ar trakigt nar folk belittle vadret sadar- det var inte sa illa i vissta delar men det var red warnings och riktigt kaos pa andra stallen. Manniskor dog.

  Har sett sa manga driva med hela Storbritannien angaende vadret- jag tycker det sager ganska mycket om de personerna, att man kan skojja om folk som har mist livet.

  • Linn
   11 . 03 . 2018

   skämtar absolut inte om att folk har dött, det är ej okej. tycker fortfarande att det är otroligt att vi i London fick ledigt från jobbet flera dagar och att heathrow står helt stängt pga tre cm snö, speciellt eftersom att det snöar i vilket fall någon dag VARJE ÅR. efter otaliga vintrar i sverige tycker jag inte att det är riktigt klokt

   • Carina
    12 . 03 . 2018

    Ja att fa ledigt nar man jobbar pa kontor ar ganska knappt- vi jobbade hemifran en dag nar det var Red Alert.

    Forstar inte riktigt varfor flygplatserna inte klarar av det, men forstar absolut varfor bilar/bussar far problem – orimligt att tycka att de ska ha vinterdack hela vintern nar det troligtivs bara kommer att snoa i nagra dagar under hela den arstiden. Vinterdack ar daliga for miljon nar det ar torrt etc. pa vagarna.

    Tycker att hushall- och arbestplatser- ska bli battre pa att forbereda sig nar de vet att sant har vader ar pa vag. Hade nog lost ganska mycket.

    • Linn
     12 . 03 . 2018

     Haha verkligen.

 • Rebecca
  19 . 03 . 2018

  Hej! Är nyfiken på att veta vad du jobbar med i London? Har bott i London i 2 år snart och är sugen på att byta jobb, so I need tips och idéer på vad som är kul haha.

  Kram!

  • Linn
   24 . 03 . 2018

   Jag jobbar på en tech startup som heter OnePulse och är en mobile market research platform. Jag är Creative Lead vilket betyder att jag hanterar allt som har att göra med hur vi uttrycker oss i skrift och bild när det kommer till marknadsföring, event, hemsida osv. 🙂

 • Anette
  22 . 03 . 2018

  Åh fantastisk! Har fulgt bloggen din en stund ettersom jeg bor i London (ingen skrever bedre om London en du!) og jeg og partneren min har også akkuray fått oss leilighet…ish! (De sjekker referanser og bank statements og div, men vi er så nære!). Ville bare si grattis! …til oss begge, haha. Og lykke til!

  • Linn
   24 . 03 . 2018

   MEN ALLTSÅ HEJA OSS! livet va – everything is coming together. håller tummarna att allt går toppen med referenserna. vi fick precis veta att vi blev accepterade!!! så glad.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *