dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

i en loftsäng i stockholm

      

 

Imorse vaknade jag bredvid Daniel i min systers loftsäng i Stockholm. Det är svalt ute men soligt och vi åt äggmackor och bryggkaffe ute på hennes balkong. Än så länge har alla gator vi gått på varit tomma. Det är så annorlunda från folkkaoset i London. Nu ska vi ta båten ut till Utö där vår yngsta lillasyster Saga jobbar i en kiosk och där våra föräldrar hyrt en liten stuga. Vi räknade precis ut att hon som 16-årig sommarjobbare i Sverige tjänar lika mycket som jag som Digital Comms Manager i London. Det var kul. :))

Nu ska Daniel få uppleva en äkta regning svensk sommar inträngda i en för liten, spartansk stuga. Jag kan inte bärga mig. Vet inte hur det är med Internet där ute, men hörrni, det är sommar! Ingen stress. Inga måsten. Det gör inte så mycket. Den här platsen får fyllas så fort jag kan. Puss.

 

x Linn
31
2 Responses
  • Fint att ha dig hemma i Sverige!

    Det är ändå ganska sick vilka höga minimilöner vi har i Sverige, det är så bra! Hur upplever du att lönetrappan ser ut i UK? Är det liksom långsamt stigande inom ett och samma yrke eller kan man bumbas upp ganska många steg när man väl har tagit klivet över till senior?

  • Daniella Chanelle
    27 . 07 . 2017

    När jag kom hem till Sverige blev jag chockad över lönerna. Jag som inte ens har gått klart gymnasiet får 137 i timmen i butik över sommaren, medan när jag var i London (med interna utbildningar inom carer-yrket) tjänade £8 i timmen efter skatt som personlig assistent. Helt jäkla galet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *