dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

midsommar i london

 

 

När resten av svenska folket ligger bakis i sina stugor på midsommardagen så är det utlandssvenskarnas tur. Jag har inte firat midsommar sedan 2010 och ångrar mig varenda år. Men så denna sommar så bjöd min vän Cajsa in på fest!

 

 

Alla svenskar med partners vallfärdade genom Hackney och kom fram med famnen full med blommor lagom till duggregnet.

 

 

Ute i trädgården knöts det kransar till ljudet av Fleetwood Mac blandat med Ted Gärdestad.

 

Att fira ens lands högtider med folk från andra kulturer är så knäppt och roligt för allt ska förklaras. Varför har ni kransar i håret? Varför dansar ni runt en stång? Varför handlar alla snapsvisor om djur eller bara alkohol? Varför är det sju blommor under kudden och inte fler?

 

 

Vi var för många för att få plats runt bordet så det blev picknick i en typisk avlång britträdgård. Ahhhhh all svensk mat är så GOD! Sill, gravad lax, köttbullar, västerbottenspaj. Dog. Och blev jättestolt så fort någon icke-svensk inte rynkade på näsan.

 

 

 

Midsommardrömmen Kajsa.

 

 

Som klassisk midsommar sprangs det in och ut med regnet.

 

 

Vår host Cajsa som kirrat kalaset. Också! Hon har en av mina bästa londonbloggar London Calling pga tipsar om allt kul som händer. In och läs.

 

 

Hemmagjord flädershot på det. Vi äro små humlor vi gick hem hos alla pga behövde inte kunna svenska för att sjunga med.

 

 

 

Sen tävlade allas flickvänner och pojkvänner i vem som kunde mest svenska. Elsie vann. Också den enda som gillade sill. Daniel kom sist för han kan bara ordet studsmatta och en vatten tack. Berättade hur han laddat ned appen Babbel där en av uppgifterna är att man måste uttala ett ord bättre än 70%, men eftersom att Daniel aldrig kom över det deletade han den. Man ba, en dag kanske…

 

 

Tur att han är snygg.

 

 

Egentligen hade vi tänkt gå ut men istället åt vi jordgubbar och grädde i gräset och dansade till Selena Gomez bland all disk i köket. Ska aldrig hoppa över midsommar någonsin igen.

 

x Linn
6 Responses
 • Deselby
  27 . 06 . 2017

  Men, studsmatta!? Hur användbart är det?

  • Linn
   27 . 06 . 2017

   jätteanvändbart obviously haha

   • deselby
    02 . 07 . 2017

    jag dejtade en amerikan ett tag som bara kunde “Här kommer Pippi Långstrump”, men sen sket det sig direkt på “tjolahopp, tjolahej, tjolahoppsansa”. ur den synvinkeln är nog studsmatta bättre.

    • Linn
     03 . 07 . 2017

     haha omg det här måste jag lära daniel OMEDELBART. så roligt

 • Ebba
  28 . 06 . 2017

  Midsommar är en av anledningarna jag åker till Sverige varje år! Lätt bästa traditionen, och den man saknar mest? Kram your fellow utlandssvensk i Italien

  • Linn
   28 . 06 . 2017

   helt klart! ska verkligen se till att spendera den i sverige nästa år, även om det var supermysigt att fira i london också såklart <3

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *