dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

popcorn på parkeringen

Skymningen som reflekteras i alla bilfönster. Saga pekar på ett par som står vid metalldetektorerna vid ingången. Polisen scannar alla efter massmordet på köpcentret inte långt här ifrån då minst 67 personer mördades 2013. Det känns ovant att hela Sverige reagerar på dådet på Drottninggatan när ingen blinkade när attacken hände här, eller på kusten, eller någon annanstans. Det svider.

Paret väntar på någon, bär kassar med mogen frukt. Det är han som äger Brew Bistro, säger Saga. Hon är sexton och kan redan vilka som äger vilka klubbar, var de kollar leg och inte, vilka djs som spelar låtarna hon har med sig på usb. Jag var lika dan. Fast här går det att gå ut utan jacka året om, i Stockholm fick vi köa med mjukisbyxor nedknölade i handväskorna när vi försökte rymma in genom rökrutorna i januari.

Vi småspringer ut bland bilarna. Tre systrar som bråkar om vem som call:ade shotgun på framsätet. Ingen kommer ihåg att det heter paxa på svenska. I händerna har vi blombuketter som kostar småpengar. Och popcorn. Moa ber Saga spela Leg Over på sin mobil för elfte gången idag. Skramliga toner blandas med avgas. De dansar som vi var i vårt sovrum, och får resten av världen att rodna. Moa böjer huvudet bakåt och släpper ut vulkaner av skratt. Bilar kör förbi. Jag låtsas att jag inte bryr mig heller och joinar ett så jäkla najs dansnummer. För vi dansar för varandra, och för mamma som kommer gåendes och blippar upp den låsta bilen.

 

 

Mer från vår resa till Lamu, Kenya:

jag vet inte hur det känns men känns gör det

crocodiles & red cotton soil on a bike trip through karura forest

a trip to lamu old town

a boat trip to manda island & the most beautiful hotel I’ve seen

yoga on a kenyan island

sundowner at lamu, kenya

a twenty seat plane to Lamu island

x Linn
4 Responses
 • Emilia
  26 . 04 . 2017

  får gåshud utan dina ord, du skriver så vackert.

 • Malin
  27 . 04 . 2017

  syskon och särskilt systrar, alltså! <3

 • M
  27 . 04 . 2017

  Va fint skrivet!!!

 • Mia
  02 . 05 . 2017

  du skriver så otroligt fint. försvann till en annan värld för en stund, kändes som om jag också var där och dansade med er

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *