dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Tur att man är ung.

Posted on

19de Juni 2017, på vår balkong i Clapton, klockan är 21.15 och det är 29 grader i skuggan 

 

#Heatwave trendar på Twitter och jag får se kollegors bara ben för första gången. I kontorsköket delas det ut gratis isglass och mitt tangentbord är klibbigt resten av dagen. Om vi tror att svenskar är bra på att prata väder så är det ingenting emot britter. Skillnaden är att de aldrig någonsin är nöjda alls. För varmt, för kallt, för soligt, för blåsigt, för molnigt osv. Alla jämrar sig nöjt, bondar i sitt klagande och jag himlar på ögonen från mitt skrivbord.

Vi har kommit in i en ny fas, England och jag. Nu är vi ett gift par där allt jag tyckte var charmigt i början nu är något jag stör mig på. Frågan är om det är ett sånt förhållande som en ska kämpa sig igenom det svåra, eller ge upp och inse att det faktiskt kanske inte var menat att vara vi. Men så har vi ju helger som i helgen med öppna barer, floder i gömda i skogen och livet precis utanför dörren. Där allt är så som det var i början och jag minns att vi är jättekära egentligen. Visst?

När jag lånar Daniels cykel och cyklar över Tower Bridge till jobbet är en sån stund. Där allt känns stort och spännande, där jag bor i ett världsmetropol som känns som mitt. När jag har tre olika män som catcallar mig under resten av min commute är inte en sån stund.

Mitt bankonto har mycket lägre siffror än vad jag lovade mig själv den här månaden, så jag äter knäckebröd till middag. Medan läser jag igenom mitt bokmanus som jag nästan skrev klart för ett år sedan. Det finns några saker som är bra, men det mesta håller inte. Jag noterar ned stycken jag gillar, kapitel jag kan behålla och lägger google-docs-kommentarer på allt som måste skrivas om. Sen raderar jag resten.

Skrivkramp är lite som livsångest. Det finns en anledning att den finns och det har inget att göra med att du inte kan skriva, det handlar om att du skrivit in dig i ett hörn. Att historien inte håller, att karaktärer inte får plats eller inte beter sig som du trott. Att du kanske inte ens gillar den punkten du tagit berättelsen.

Precis som i livet får en ommöblera, och det är vad jag gör. Jag stryker någons jobb, lägger till en ny karaktär, och flyttar historien dit den borde vara. Istället låter jag detaljer få hela kapitel, vardagskvällar spela huvudrollen. Vissa personer säger jag hejdå till helt.

Gud vad mycket som händer när en är 20-någonting. Tur att man är ung.

x Linn
10 Responses
 • Daniella Chanelle
  20 . 06 . 2017

  Jag tycker att man är ung under 35. Så jag har massa år kvar! Så glad för det.

  • Linn
   20 . 06 . 2017

   haha 100% tycker man är ung tills man dör. min farmor har det yngsta sinnet av alla jag känner och hon är 81. hejja det!

 • Karin
  20 . 06 . 2017

  Haha!! Vet precis vad du menar om väder-snacket! Jag bor också i England (i Kent) och stör mig också på grejer jag tyckte vad charmiga i början! T.ex. hur det HELA tiden i medier refereras till andra världskriget (och vilka hjältar de var), alla j**** pence-mynt som gör att plånboken väger ett kilo och hur BBC ALLTID har nyhetsinslag om kungafamiljen!!! Bland annat…

  • Linn
   21 . 06 . 2017

   haha den här kommentaren fick mig att le så himla mycket. alltså relate. och kan vi prata om sunday roasten, vaaad är det för mat och varför hypar de den så mycket?

   • Karin
    21 . 06 . 2017

    😀 😀 eller hur!! Det är ju bara sönderkokta grönsaker med en smaklös svampformad pannkaka! Men av någon anledning höjt till skyarna? Haha, skönt att veta att det finns en meningsfrände där ute. Pepp på bokprojektet till dig!! xx

    • Linn
     22 . 06 . 2017

     Haha alltså WORD.

 • Moa
  21 . 06 . 2017

  Åh längtar för att läsa ❤️

  • Linn
   03 . 07 . 2017

   <3 <3 <3 älskar att du är min cheerleader! längtar tills jag får se dig!

 • Malin
  22 . 06 . 2017

  Jag gillar verkligen det här inlägget <3

  • Linn
   22 . 06 . 2017

   Tack! Och kul att du kommenterar och säger det. Blir verkligen glad. 🙂

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *