dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

sun showers på chatsworth road

Posted on

 

Det är måndag på påskhelgen och jag sitter i vår soffa och försöker planera vår flytt nästnästa lördag. I London har det regnat i nästan en vecka, och innan det snöade det fortfarande. Våren är sen i år, och det känns som om världen behöver ljuset och värmen mer än någonsin. Correction: jag behöver ljuset och värmen mer än någonsin. När jag flyttade hit den 16de Mars 2011 var det jeansjacka och 18 grader! Olivia och jag sprang som vildar runt på ett soligt Brick Lane och tänkte att allt vi hört om London var en lögn. Kan fortfarande hålla med om att det här med att “det regnar jämt i London” är falskt. Tydligen har London 109 regndagar per år men Stockholm har också runt 100! Hujeda mig, kämpa på kompisar.

De här bilderna tog jag i onsdags på Chatsworth Road när det spöregnade i solnedgången. Sun showers. Vad heter det på svenska? Solblandat regn? Förbannat fint i vilket fall. Kände mig nästan lite emotionell att lämna vår gata, fast att vi bara flyttar tio minuter bort. Kan inte bärga mig nu.

 

 

Det är två år sedan vi flyttade in här och fast jag lyckats bocka av nio lägenheter under mina sju år i London så glömmer (förtränger) jag hur mycket fix det blir. Speciellt om en bor i en flatshare, för som i vårt kontrakt så måste vi hitta någon att ta över vårt rum. Vi har haft flera visningar och massor intresserade, men sen är det också våra flatmates som ska gilla dom *eye roll*.

 

 

Men annars är det ju mest bara kul. Jag köper drop leaf bord i teak från Facebook Marketplace, 50-talsstolar från Gumtree och marockanska ullmattor från Schpock. Har också insett att jag är otroligt ounik i min smak på inredning. Tydligen är halva världen ute efter samma mid century modern cosy bla bla bla. Men hörrni! Det gör ingenting alls! För då langar H&M Home billiga varianter för en budgettjej som mig.

Tänk va, att det bara kommer vara jag och Daniel nu. Vårt stök, våra räkningar, ingen att skylla på eller kompromissa med. Då kan det fan få regna fram tills 2019.

x Linn
14 Responses
 • Grattis till flytten Linn!! Det kommer att bli så fett förstås.
  Haha blir lite kränkt över att du drar upp helt felaktiga siffror om Sthlm. Stockholm har 100 regndagar per år och är norra europas soligaste stad, no joke! Meeen att det ska regna så mkt i UK är ändå lite överdrivet. För så mkt mer än sthlm är det ej. Glad påsk, mvh vädertönten

  • Linn
   02 . 04 . 2018

   Haha men VA åh nej! gjorde verkligen research på det här haha och det är siffrorna jag hittade på flera ställen :O en källa!
   letade vidare nu och du har helt rätt!!! förlåt stockholm!! och tack för att du uppmärksammade <3 källa: SMHI

 • Ellen
  02 . 04 . 2018

  ändå så orimligt många regndagar??? ibland blir jag så trött på att jag accepterar det här klimatet, haha :((

  • Linn
   02 . 04 . 2018

   obs! tydligen runt 100 regndagar så inte lika illa! <3

 • Daniella Åberg
  02 . 04 . 2018

  Åhghhhh fy farao vad värt att slippa flatmates även om det är ens bästa kompisar ibland, att bara få ha något helt eget. Hoppas att vi får följa med i flytten och inredningen! Xx

  • Linn
   02 . 04 . 2018

   Alltså VERKLIGEN! Är redo för att vara ensam även om jag tycker att det varit awesome. Ja! Om det är något ni skulle vilja så ska vi nog kunna fixa det ✨

 • Saga
  02 . 04 . 2018

  Alltså JA, behöver verkligen ljuset och värmen mer än någonsin! Spännande med flytt, hoppas allt går bra <3

  • Linn
   02 . 04 . 2018

   Haha vi är verkligen värda det nu

 • Pia
  02 . 04 . 2018

  H&M Home är verkl guld, likaså Zara Home och Primark Home! <3 also udda fråga men – tar examen i sommar och ska börja betala council tax, ungefär hur mycket ligger det på, betalas det månadsvis/kvartalsvis/årsvis? Känns ju sisodär att behöva betala årsvis men det är ju England så är inte förvånad om det händer. & en till fråga; hyr ni från privat landlord eller via estate agent? Har hittills bara hyrt via estate agent och de har så himla absurda admin fees (£200/person x5 per för att "paxa" huset, dvs så de tar bort det från hemsidan och ingen annan kan ta det såvida vi inte betalar depositionen i tid) men har också hört så mycket dåligt om privata landlords som lurar en på pengar.

  P.S. när kommer One Way Ticket tillbaka <3

  • Linn
   03 . 04 . 2018

   Verkligen! Har inte ens kollat Primark Home, får göra det nu. Din council tax beror på storlek på boende och i vilket council du tillhör. Om du googlar What is my council tax? så kan du skriva in din post code och se hur mycket det kostar per månad. De flesta ligger runt £100 skulle jag säga.
   Vi hyr genom en estate agent och behövde bara betala £40 i fees! så värt. Men håller helt med, det är en himla djungel och lite pest eller kolera skulle jag säga. Med private land lords måste du se till att de är i Deposit Protection Scheme, dvs så är det en agency som håller depositionen och om landlorden inte vill betala tillbaka den till dig måste hen bevislägga varför. Det är olagligt att inte göra det, så stå på dig. Hoppas det hjälper!

   Och vi planerar för fullt för säsong 3, så säger till när vi börjar närma oss! Säg till om det är något speciellt du vill höra om. puss!

 • Sandra Leone
  04 . 04 . 2018

  Såg precis att det i genomsnitt regnar mer än 10 dagar per månad i Göteborg. Måste vara dagens tyngsta läsning…

  • Linn
   05 . 04 . 2018

   styrkekram, verkligen

 • K
  07 . 04 . 2018

  Grattis till nya lägenheten! Även fast det är rätt “normalt” att skaffa eget som vuxen så känns det så himla stort i London. Tycker fortfarande att det är helt magiskt. Ser fram emot att se bilder.

  Jag vet vad gamla creperiet på Chatsworth ska bli. Hihi. Min snubbe jobbar med det. Kommer att bli fint.

  • Linn
   10 . 04 . 2018

   Haha verkligen! Allt blir ju lite annorlunda i London. Men har inte tyckt att det varit så illa att bo med flatmates förrän sista året då jag bara blev less? Ändå kul! Och ja – foton kommer helt klart.

   Nej vad spännande! Vill veta.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *