dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

yoga on a kenyan island

Jag är ju på den Kenyanska ön Lamu med min familj som bor här i Kenya. Det är en mest magiska plats jag varit på med tomma, vita stränder, åsnor istället för bilar, snidade träportar och moskéer i de flesta hörn som sjunger ut bönrop flera gånger om dagen. Alla som bor här är så vänliga och verkar så tillfreds. Trots att vi varit här en massa gånger under våra år i Kenya irrar vi bort oss i labyrinten som är byn Shela. Gångarna är trånga och svala för stenhusen sväljer värmen. Marken är vit sand.

De flesta morgnarna vaknar jag av soluppgången, vilket skämt va. Ser den rosa himlen genom mitt myggnät och ligger bara och stirrar, andas. Över mig surrar en fläkt på högvarv och ändå har jag svettpärlor längs hela huden. Idag låg jag och läste någon timme för att sen gå med min mamma till en yogastudio.

Jag har yogat till och från sen 2003 kanske. Min mamma är nämligen utbildad yogalärare. Min familj drog till Indien i sex månader 2010 för att hon skulle utbilda sig till det på ett ashram mitt i inlandet. Och nu yogar vi ihop i ett arabiskt tempel på en Kenyansk ö.

Det är så varmt och fuktigt att jag till och med svettas om underarmarna och smalbenen. Alltså, det rinner. Men torkar lika snabbt så huden krasar av sälta. När vi är klara går vi tillbaka till stället vi bor på och då är frukosten klar. Hade inte haft något emot att fortsätta mitt liv så direkt…

Imorn är sista dagen innan vi flyger tillbaka till Nairobi.

x Linn
10
6 Responses
 • Kajsa
  15 . 04 . 2017

  Låter helt magiskt!!

 • V
  15 . 04 . 2017

  Det ser så drömmigt ut! Och då undrar jag precis som du – eller, du undrade inte – men varför lever man inte så hela tiden? Känns som att om man hade bott i Afrika (t.ex.) så hade man stressat så mycket mindre. Så varför väljer man inte det livet? Hur mår dina föräldrar? Har de lugnt tempo? Är det svårt att försörja sig? Lite nyfiken då jag seriöst hade velat leva lugnare. Men de kanske har andra utmaningar? Hur som, lamu ser heeeelt underbart ut. Och även Kenya. Ha det gott!

 • Wilda
  16 . 04 . 2017

  Åh så fint och det ser helt underbart ut! Så innerlig sinnesro i bilderna och texten. Vackert!

 • Elin
  27 . 04 . 2017

  Hej Linn! Jag befinner mig nu på Lamu och undrar om du vet namnet på yogastudion ni gick till? 🙂

  • Linn
   27 . 04 . 2017

   Åh vilken dröm! Det heter Banana House och ligger i Shela. De har yoga varje dag kl 9 och 17 och det är bara att dyka upp. Kostar 1000ksh. Njuuuut!

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *